вторник, 21 юни 2011 г.

Крем с ягоди, шоколад и маскарпоне

След дълго затишие реших да се разпиша. :) В тези жеги изобщо не ми се готви, а какво ли остава за десерти! :) Гладни не стоим естествено, но някак ме напусна музата да снимам и да експериментирам. Все гледам нещо набързо да приготвя, колкото да не умрем от глад. :Р



 Появявам се с нещо лесно, но пък много вкусно и бързо за приготвяне.



 За 6 порции

500 г ягоди
1 пудинг ванилия на Dr. Oetker 
500 мл прясно мляко за пудинга + 3 с.л. захар
250 г маскарпоне
200 мл сладка сметана за разбиване
60 г пудра захар
1 пакетче ванилена захар на Dr. Oetker
200 г тъмен шоколад
40 мл прясно мляко
Какао за поръсване


Шоколадът се начупва на парчета, слага се в съд заедно с 40 мл  прясното мляко и се загрява на котлона.
Маскарпонето се слага в купа, добавя се пудрата захар, ванилената захар и сметаната и се разбива с миксер до получаване на пухкав крем.
Пудингът се разтваря в 100 мл студено прясно мляко с добавени 3 с.л. захар. Останалото мляко се сварява на котлона - добавя се разтворения пудинг и се разбърква , докато се получи гъст крем.

На дъното на чаши по желание разпределяме от шоколада. След това добавяме по 3 с.л. от пудинга. Добавяме нарязани на парченца ягоди и шприцоваме от крема с маскарпоне. Украсяваме с ягоди по желание и поръсваме с какао.



Оставяме да се охлади за 2-3 часа и е готово за консумация.:))


3 коментара:

Роси каза...

Какво повече му трябва на човек,когато има десерт от маскарпоне,ягоди и шоколад?!Прекрасна комбинация!

Moni каза...

Страхотно предложение за лятото - освежаващо и вкусно. Прекрасно е!:-))
Много усмивки!

Kokona каза...

Мони, Еликсир, благодаря ви много! :)))