понеделник, 17 октомври 2011 г.

Фалшиви миди


Дузина мидени черупки. За хайвера: олио, до долния ръб на компотен буркан, 1 с.л. хайвер, 1 малка глава лук, сокът на половин лимон, 1 к.ч. топла вода, изкиснат във вода хляб - само средата,  колкото да се напълни буркана догоре.
Украса: маслини и пера зелен лук.

Налива се олио до долния ръб на компотен буркан. Добавя се нарязаният на ситно лук, хайверът, сокът от лимон и хляба и се разбива с пасатора. На финала се добавя на малки порции топлата вода и се разбива за кратко. Ако прецените, че сместа е много рядка, може да се добави още хляб. В мидени черупки се шприцова от хайвера и се украсява с маслини и пера зелен лук.

1 коментар:

Анонимен каза...

Страхотна идея! Такъв хайвер правеше майка ми, чак сега се сетих:)
Чудесно си аранжирала!
Траяна