четвъртък, 11 октомври 2012 г.

Йогурт кейк с ягодов сос


Необходими продукти:

фреш от 3 броя портокали

кората от 1 портокал

1 1/2 кофичка кисело мляко

40 г желатин

500 мл разбита сметана „Хопла

200 г захар

За добуш платката:

3 яйца

120 г захар

100 г брашно

За ягодовия сос:

500 г ягоди

500 мл вода

300 г захар


Начин на приготвяне:

   1. Захарта, киселото мляко, фрешът, настърганата кора и разтопеният желатин се смесват и се добавя сметаната.
   2. Жълтъците се разбиват с половината захар, а белтъците – с останалата. Смесват се внимателно, като се добавя брашното. Сместа се разстила на дъното на форма върху хартия за печене и платката се пече на 180 градуса до готовност.
   3. Ягодите, водата и захарта се поставят в касеролка и се варят до готовност на плодовете. След това се пасират и прецеждат през цедка.
   4. Сместа с желатина се изсипва върху добуш платката. Оставя се в хладилник да стегне. Сервира се с ягодовия сос.





Източник: Бон Апети


1 коментар:

pep-4o каза...

Ей този кейк най-ми харесва от всичките ти тортени предложения от тези дни!
Може би защото е млечен :))