вторник, 11 юни 2013 г.

Двойно шоколадов крем



Продукти:
* 200 г бял шоколад
* 500 мл прясно мляко
* 1 яйце
* 2 с.л. пудинг ванилия
* 100 г. млечен шоколад


Приготвяне:
* Начупваме белия шоколад в 400 мл мляко и загряваме на котлона.
* В 100 мл студено мляко разтваряме нишестето.
* Разбиваме добре яйцето и го добавяме към млякото с нишесте. Разбъркваме добре.
* Изсипваме сместа при горещото мляко с шоколад и бъркаме докато се получи гладък крем.
* Оставяме леко да се охлади, като от време на време разбъркваме, за да не
хване коричка.
* В чаши начупваме 50 г. от млечния шоколад и разпределяме крема с бял шоколад. Останалия млечен шоколад настъргваме отгоре за украса.



2 коментара:

zi4e каза...

Ехаааа тъкмо за моите домашни да видят тази прелест и няма да ме оставят на мира.:) Ктрахотно кремче се е получило.
Прекрасен ден !

Bety каза...

Много вкусно, Дари!
И в страхотни чаши си сервирала!