четвъртък, 13 юни 2013 г.

Пълнени патладжани със сирене, моркови и домат


Продукти:
* 3 патладжана
* 3 домата
* 2 моркова
* 300 г краве сирене
* 50 г кашкавал
* зехтин
* смлян черен пипер
* босилек (ползвах сух)

Приготвяне:
* Патладжаните се разполовяват по дължина на две. Издълбава се леко средната част (1 см), посоляват се и се подреждат в тава за печене.
* Сиренето се натрошава и се смесва с нарязаните на кубчета домати и моркови, подправя се със смлян пипер, зехтин и босилек и се пълнят патладжаните.
* Поръсват се с настърган кашкавал.
* В тавата се добавя 1 чаша вода  и се пекат в загрята фурна на 200 градуса, около 30 мин.


Няма коментари: