четвъртък, 13 юни 2013 г.

Предястие от патладжани с козе сирене и домат




Продукти:
* 2 патладжана
* 200 г козе сирене
* 2-3 домата ( ползвах жълти и червени домати)
* 30 г. смлени орехови ядки
* сол
* зехтин

Приготвяне:
* Патладжанът се разрязва на ленти по дължина и се изпича на сух тиган или грил тиган и от двете страни.
* Готовите патладжанени ленти се поставят в купа и се подправят със зехтин и сол.
* Сиренето се разрязва на правоъгълници (около 4 на 5 см и дебелина около 2 см).
* Всяко парченце се завива в лента патладжан и се поставя върху канапе от нарязани на колелца домати.
* Предястието се поръсва със смлени орехови ядки и се сервира.



1 коментар:

Ivana Krasteva-Pieroni каза...

Аууу , много апетитно и красиво изглежда :) ! Правя го още днес , ама без козе сирене , че къде да го търся сега ...