вторник, 11 юни 2013 г.

Щука с домати и гъби на фурна



Продукти:
* 1 риба щука - около 1 кг
* 500 г гъби
* 500 г домати
* 1 глава кромид лук
* 3-4 моркова
* 200 мл сухо бяло вино
* 2 лимона
* сол
* черен пипер
* зехтин

Приготвяне:
* Посоляваме добре почистената и измита щука. Слагаме в тава, правим големи разрези отгоре, слагаме кръгчета нарязан лимон в тях и поливаме със сока на втория лимон.
* В 5-6 с.л. зехтин задушаваме нарязания на ситно лук. Добавяме нарязани гъби и моркови, оставаме за кратко да се задуши и добавяме почистените и обелени домати, нарязани на кубчета. Разбъркваме сместа добре. Отстраняваме от котлона, подправяме със сол и черен пипер . Добавяме 500 мл вода към сместа + 200 мл бяло вино и изсипваме в тавата при щуката. * Печем в загрята на 220 градуса фурна до готовност - около 1 час и 15 мин.

1 коментар:

Анонимен каза...

РЕЦЕПТАТА Е МНОГО ДОБРА!