четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Млечна салата с тиквички


И друг път съм публикувала тази салата, но в общ пост с много други ястия. Все още има тиквички на пазара и може да си я приготвите. А за зимата ние си затваряме тиквички в буркан, само със сол, нарязани на кубчета, да са готови за салатата. Отцеждаме, пържим и смесваме с останалите продукти. На мен лично тази салата ми е много по-вкусна от салата Снежанка :)

Рецептата:


* 500 г. тиквички
* 500 г. цедено кисело мляко
* 200 г. майонеза Краси
* 1/2 връзка копър
* 20 г. сусам
* олио - зехтин
* чесън на прах ( или 2 нарязани на ситно скилидки чесън)
* черен пипер
* сол


Тиквичките се режат на кубчета и се изпържват в сгорещено олио или зехтин (5-6 с.л.) . Отцеждат се от мазнината поставят се в купа и се смесват с цеденото мляко, майонезата, нарязания на ситно копър, сусама, чесън на прах, черен пипер и сол, и 1 с.л. олио или зехтин. Всичко се разбърква добре и се охлажда. При сервиране се поръсва с копър или сусам.

6 коментара:

tillia каза...

Малко пренебрегваме тиквичката като съставка в салати, а стават много вкусни!
Чудесно съчетание на продуктите и не се съмнявам за вкуса!
Поздрави!

Таня Донева каза...

Дари, салатката е прекрасна и аз забърквам подобна, но с печени на грила във фурната тиквички, чудесна е както за мезе, така и за гарнитура!
Поздрави!

Екатерина каза...

Харесваме я много, но тиквичките не съм пържила така, нарязани на кубчета. Виж уж позната салатка, а различна:). Изглежда много вкусно при теб, а поднасянето ѝ е много елегантно. Прекрасен ден, мила!

Роси каза...

А,щом не са сурови тиквичките,заплювам си я за тест веднага,мерси,Даре!С пожелание за щастливи есенни дни!

hr.zhekova каза...

Харесах салтата и ще я приготвя сега в сезона,но ме впечатлиха зимните буркани.Ако може да споделите рецептата.

Kokona каза...

Тиквички нарязани на кубчета пълня в буркани и доливам вода до горния ръб на буркана. 1 ч.л. сол на малък буркан или 1 с.л. сол на голям буркан. Заварявам колкото да дръпне капачката. Това е. :)