вторник, 21 юни 2016 г.

Пилешки шишчета с градинско къри и куркума.



За 10 шишчета:
* 700 г пилешко филе
* 1 червена чушка (пиперка)
* 1 зелена чушка (пиперка)
* 1 малка глава червен лук
* 1 малка глава кромид лук

За марината:
* 60-70 мл олио/зехтин
* 1 к.л. червен пипер
* 1 к.л. черен пипер
* 1 равна ч.л. хималайска сол
* няколко стръка градинско къри
* 1 ч.л. куркума


Продуктите за маринатата се смесват в купа. 
Месото се нарязва на хапки за шишчета. Чушките и лука се нарязват на по-едро, за да може да се нанижат на шишчетата. 
Всички продукти се поставят в маринатата и се разбърква. Оставя се да престои 2-3 часа в хладилник, но може и веднага да се нанижат продуктите на шишчета.
Пекат се за 10 минути общо от двете страни на грил тиган.
Сервират се със свежа салата.