петък, 17 юни 2016 г.

Горски кебап



Продължение на серията с кебапи, следва Горски кебап.

Избрах си го от книжката Селска кухня на издателство Колхида.
Очаквах нещо горско да има в съдържанието, най-малкото гъби, ама нъцки :)
Нищо, де, и така е вкусен. Чистак винен кебап :)


Продуктите, които ползвах за 2 порции:

* 600 г свинска плешка
* 100 мл олио или свинска мас
* 5-6 стръка зелен лук
* 2 с.л. доматено пюре
* 1 с.л. брашно
* 100 мл червено вино
* 200 мл вода
* сол
* черен пипер
* джоджен
* планинска чубрица
* магданоз

Месото се нарязва на хапки (като за шишчета) и се изпържва до готовност в загрятата мазнина.
Добавя се лукът, след него доматеното пюре, брашното, запържва се за кратко, добавя се виното, разбърква се около минута и се долива чаша вода, колкото да покрие месото.
Добавят се останалите подправки и се оставя ястието да къкри на тих огън докато водата се поизври и сосът се сгъсти.



3 коментара:

Мъх каза...

Хаха, чист винен кебап, а? :) Нищо, и така да е, чудесен е!

Iliana каза...

Откога им се каня на твоите кебапи...
Царицата на кебапа си ти! :*

vesela каза...

Горски или не, ама вкусно позира:))