вторник, 25 октомври 2016 г.

Топло предястие с чайот, ябълка и джинджифил



Приех предизвикателството и се включвам в играта Кикоман, естествено с 2 рецепти. Първата е за Предястие с чайот, ябълка и джинджифил.

За 1 порция:
* 1/2 чайот
* 1 малка зелена ябълка
* 1 малка червена ябълка
* 3-4 бейби картофа
* 3-4 тънки резена джинджифил
* 1 малка глава лук
* 2 с.л. соев сос Кикоман
* 1 с.л. терияки марината Кикоман
* 30 мл бяло вино
* сол
* черен пипер
* мащерка
* 2-3 с.л. растителна мазнина


Чайотът се почиства от бодлите, обелва се кората, срязва се на две половини, почиства се от семената и се разрязва на тънки филийки.
Картофите се обелват и нарязват също на тънки филийки.
Ябълките се почистват от семената и се нарязват на не много тънки резени.
Обеленият лук се срязва на две и се нарязва на полумесеци.
В уок тиган се загрява мазнината. Първо се пържат картофките за 1-2 минути, добавят се чайотът, лукът и нарязаният джинджифил, добавя се виното и ястието се готви около 3 минути, при непрекъснато разбъркване. След като остане на мазнина се добавят ябълките, разбърква се, подправя се със сол, соев сос, терияки марината, мащерка, сол и пипер и се готви още 2 минути, или докато ябълките леко омекнат.
Ястието се сервира топло, поръсено с прясна или изсушена мащерка.



Няма коментари: