четвъртък, 3 ноември 2016 г.

Свинско с кестени и бърбън, с пюре от моркови и тиква



За 3 порции:
* 700 г свински врат без кост
* 200 г кестени
* 10-12 малки лукчета
* щипка къри
* щипка мащерка
* 2-3 листенца салвия
* сол
* черен пипер
* 2 с.л. соев сос Кикоман
* 2 с.л. сос Терияки
* 20 мл бърбън
* 4-5 с.л. растителна мазнина

За пюрето:
* 350 г тиква (Хокайдо)
* 100 г моркови
* 10 г краве масло
* мащерка
* салвия
* сол
* черен пипер
* 1 с.л. соев сос Кикоман
* 1 с.л. сос Терияки


Кестените се цепват и се сваряват за 15 минути. Обелват се, докато са горещи.
Растителната мазнина се загрява в уок тиган и се задушават малките лукчета в нея.
Добавя се нарязаното на малки хапки свинско месо , добавят се подправките (без солта) и се готви до готовност на месото. На финала се добавят  кестените и бърбъна, ястието се разбърква и посолява.
Почистените тиква и моркови се нарязват на малки парчета и се сваряват. Водата се прецежда.
Добавят се подправките и сместа се пасира.
Сервира се порция пюре и месо с кестени и лук.




1 коментар:

vesela каза...

Страхотно есенно ястие, Даре! С богат, запомнящ се вкус, дано набавя продукти и ми стигне времето да приготвя, но непременно си го записвам!