вторник, 15 ноември 2016 г.

Баница - пламъци/ Огнена баница



1 пакет кори за баница (Bella)
60 мл олио
80 г майонеза (Краси)
4 яйца
250 г кисело мляко
100 г кашкавал
150 г сирене
Олио за намазване на тавата


В купа се смесват киселото мляко, яйцата, майонезата, олиото и сместа се разбърква.
Сиренето и кашкавалът се настъргват на ренде и се смесват в отделна купа.
Намазва се тава за печене с олио.
Отделно върху всеки лист от корите се поръсва в средата по 1 лъжица от сиренето с кашкавала, по 3 лъжици от сместа с яйца, мляко, олио и майонеза, събират се четирите ъгли на всяка кора и в средата се събира да стане като торбичка. Подреждат се в намазаната тава плътно една до друга.


Подредената баница се слага в загрята фурна на 180 градуса, на средна скара, с долно нагряване и включен вентилатор, или се пече с долно и горно нагряване на 180 градуса, на ниско ниво на фурната.
Изважда се, изчаква се малко да се охлади и се сервира разрязана на триъгълници.




Няма коментари: