петък, 24 март 2017 г.

Печени свински гърди с къри, хрян и горчица



* 1,2-1,5 кг свински гърди с кост

Марината:
* 5-6 с.л. олио или зехтин
* 2 с.л. горчица
* 5 с.л. соев сос Кикоман
* 2 с.л. терияки сос Кикоман
* 1 с.л. сух хрян
* 1 ч.л. сухи листа градинско къри
* 1 ч.л. цвят къри
* 2 ч.л. червен пипер
* 1 ч.л. черен пипер
* 1 ч.л. хималайска сол
* 100 мл вино розе

Всички продукти за маринатата се смесват в купа и се разбъркват. Цяло парче свински гърди с кост се поставя в дълбока тава за печене, залива се с маринатата, покрива се с фолио и се пече 150 минути на средна скара, на температура 180 градуса.
След изтичане на времето се маха фолиото и гърдите се запичат за 20 минути, като периодично се поливат със соса в тавичката.



1 коментар:

Люси каза...

ООООООООООООООООООО ДА! Пращам ти адрес за доставка!