четвъртък, 23 март 2017 г.

Свински джолан на фурна с лук, моркови и гъби



За 3 порции
* 1,5 кг свински джолан (в случая 2 броя джолани по около 700 г)
* 500 г гъби
* 300 г моркови
* 10-12 броя малки лукчета
* 100 мл олио или зехтин
* 1 ч.л. лют червен пипер
* 2 ч.л. сладък червен пипер
* 1 к.л. черен пипер
* 1 ч.л. салвия (3-4 листенца прясна)
* 1 ч.л. мащерка
* 1 ч.л. градинско къри
* 5-6 с.л. соев сос
* 1 ч.л. хималайска сол
* 100 мл вино розе


* Джоланът поставяме в глинено гърне или дълбока тавичка.
* Олиото/зехтинът се загрява в тиган и гъбите се пържат до златисто. Добавят се нарязаните моркови и цели обелени лукчета и ястието се задушава 5 минути.
* Добавят се трите вида пипер, ястието се запържва за кратко, добавят се виното и останалите подправки и се маха от котлона.
* Изсипва се върху джолана, за да попие от соса. Покрива се с капак или фолио и се поставя в студена фурна.
* Включва се на 180 градуса и се пече 140 минути, след което се маха капака/фолиото и се оставя да се запече за още 30 минути.




2 коментара:

pep-4o каза...

Жесток е!

Люси каза...

А това пък колко го обичам само! Прегръдки, мила!