сряда, 26 април 2017 г.

Свински каренца с гъби, балсамов оцет и къри



За 3 порции
* 600-700 г свинско каре
* 500 г гъби

Марината за месото:
* 3-4 с.л. балсамов оцет
* 3-4 с.л. червено вино
* 3 с.л. соев сос
* 3 с.л. зехтин или олио
* 1 ч.л. хималайска сол
* 1 к.л. червен пипер
* 1 к.л. черен пипер
* 1 ч.л. изсушено градинско къри

За гъбите:
* 50 мл зехтин или олио
* 20 г масло
* 1 ч.л. мащерка
* щипка сол
* щипка черен пипер

Продуктите за марината на месото се смесват в купа, разбъркват се. Месото се нарязва на 6 карета и се овкусява с маринатата. Оставя се да престои поне 30 минути.
Изпича се на грил тиган, от всяка страна за по 4-5 минути.
Подрежда се в тава за печене във фурна.
В купата, в която е било месото се добавя съвсем малко вода, около 20 мл, колкото да се обере маринатата и се излива в тавичката.

Гъбите се пържат в зехтин с масло и се овкусяват с подправките. Добавят се към месото.
Покрива се тавата с фолио за печене и ястието се слага в загрята фурна на 200 градуса за около 20-минути.
Маха се фолиото и се запича за 5 минути.

Внимавайте да не изсушите каретата. Проверете със забодена вилица в месото, ако се боде лесно и излиза лесно, значи са крехки и готови.



Няма коментари: