сряда, 20 септември 2017 г.

Запечени круши и смокини с козе сирене и мед



Семпло и вкусно, сладко-солено ястие/предястие/десерт. На кой както му харесва. Отдавна се каня да опитам и понеже от няколко години лятото купуваме домашно сирене, най-сетне се наканих, но пък така и прясно не улучихме, все в някаква степен узряло и не се разтопи както се очакваше, но и така ни харесаха на вкус.

Рецептата е лесна. Нужни да круши, смокини, прясно козе сирене, мед.


Крушите се разполовяват, с лъжичка се издълбават семките, добавя се по лъжица, две мед, резени прясно козе сирене и се подреждат в тавичка.
Смокините се разрязват отгоре на кръст, в прорезите се подреждат парченца сирене, поливат се с мед и се подреждат в тавичката.

Запичат се във фурната за около 10 минути, на 200 градуса.
Сервират се охладени, като се поливат с медения сос от тавичката.


И една нахалница да ви покажа. Едва си снимах вкусотията :)



3 коментара:

vesela каза...

Де да бях на мястото на таз нахалница:))

Жанет Добрева каза...

А дали ще стане, ако се сложи моцарела? При липса на прясно сирене

Дарина Николова каза...

Ще стане, да :)