понеделник, 23 октомври 2017 г.

Пълнени сандвич-джобчета на фурна



Преди време видях идеята на Лабрекс, за тези сандвич-джобчета и оттогава съм ги приготвяла 2-3 пъти - Сандвич джобчета
Прекрасна идея за пикник, за бърза закуска, обяд, а защо не и за вечеря.
Пълнежът е по избор и вкус.

В случая обаче, реших да ги приготвя с пълнеж и така да ги изпека.
Получиха се много вкусни закуски, тип затворена пица.

/Отбелязвам, че използвах брашно за Баница и станаха доста пухкави и нежни, а и много бързо втаса тестото/


За 6 сандвич-джоба

* 200 мл вода
* 10 г прясна мая
* 1 ч.л. сол
* 1 ч.л. захар
* 2 с.л. олио
* 350 г брашно за баница/ + още 50 г /

Пълнеж:
* 200 г свинско роле
* 200 г кашкавал
* 4-5 кисели краставици
* кетчуп, лютеница, доматен сос

За намазване
* 30 г краве масло
* 20 г олио
* сусам за поръсване

Продуктите може да се сложат в описания ред в контейнер на хлебопекарната и тестото да се омеси и втаса в нея.
Ако нямате хлебопекарна: Маята се разтваря във водата, добавят се щипка сол и захар и 3-4 с.л. от брашното. Разбърква се сместа и се оставя да втаса на топло. Останалото брашно се изсипва в купа, прави се кладенче в средата, добавят се останалата захар, сол, олиото, втасалата мая и се замесва меко тесто. /При нужда, ако тестото е лепкаво, добавете още лъжица,две брашно/. Покрива се купата със свежо фолио и се оставя тестото да втаса.

През това време се подготвя пълнежът, като се нарязват филето, кашкавалът и краставиците.

Втасалото тесто се разделя на 6 части. Всяка част се разточва ориентировъчно 20х20 см. В единия край се подрежда филето, добавят се краставички и 2 с.л. кетчуп/лютеница и се затваря с другия край, да се прегъне на две. След това се добавя кашкавал и отново се прегъва на две, да се образува джоб, както е показано на снимките.


Готовите джобове се подреждат в тава покрита с хартия за печене, на разстояние един от друг. Намазват се със смес от разтопено масло, смесено с олио и се поръсват със сусам.
Оставят се да втасат за около 30 минути. През това време се загрява фурната на 200 градуса с долно нагряване с вентилатор.
Джобчетата се пекат на средна скара в продължение на 25-30 минути.






Няма коментари: