Рецептата за тези котешки езичета използвах при направа на една шоколадова торта от списание Меню. Още тогава, след като ги направих, на вкус ги оприличих като котешко езиче. В списанието бяха упоменати като бисквити. Не знам дали рецептата е точно такава, но аз вече така ги кръстих, защото на вкус са безспорно - котешко езиче. :))))
А ето и рецептата от списанието:
3 белтъка
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. брашно
60 гр. разтопено масло
Добавих и 2 прахчета ванилия
Изваждат се, оставят се да стегнат за 5 мин. в тавата и се отлепват от хартията.
Готовите езичета съединих с ягодово сладко. Потопих връхчетата в разтопен тъмен шоколад с масло и мляко и овалях в смлени орехи и кокос.
Беше ми нужно:
Половин малко бурканче от ягоди
100 г тъмен шоколад
40 г масло
40 мл прясно мляко
Начупих шоколада и го сложих в съд на котлона заедно с маслото и млякото. Бърках, докато се получи гъста гладка маса.
За овалване на бисквитките:
50 г смлени орехови ядки
40 г кокосови стърготини
Хубав ден на всички! По-късно пак ще се включа:)
Кокона, страхотни бисквитки са се получили! Точно това е рецептата за "котешки езичета", имам я в една мнооого стара книжка за сладки изкушения. НАправо са невероятни с тези полепнали орехчета по тях! :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Ах,разкошни са тези котешки езичета!
ОтговорИзтриванеМного обичам купешките,пък домашни ще са направо бижу!И така слепени с мармалад и топнати в шоколадче са невероятно изкусителни!
Много ми харесват,Дари!
Хубав ден пожелавам!
Мария, Еликсирче благодаря :)
ОтговорИзтриванеЕх, как ме върна към хубавите детски спомени! Много, много обичам котешки езичета, но не ми беше хрумвало да си ги правя сама :) Благодаря за споделената рецепта! Хубава есенна вечер!
ОтговорИзтриванеВеликолепно изглеждат - страхотна рецепта и снимки. Обожавам ги, френските макарони - също,
ОтговорИзтриванеблагодаря ти!
Много харесах апетитната запеканка и "вулкана",
чудесна серия си подхванала.
Поздрави и усмихнат ден, Диана
Браво! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриване