вторник, 9 октомври 2012 г.

Торта Шварцвалд по рецепта на Йоли

От заглавието е ясно. Тортата видях в блога на Йоли преди време и я приготвих. Много ми хареса. :)
Ето линк към оригинала: http://yoli-www.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html


Необходими продукти: Блат - 125 г брашно, 10 г какао, 50 г захар, 1 ванилия, щипка сол, 100 г меко масло. Блат от бисквитено тесто - 4 яйца, 2 с.л.гореща вода, 100 гр захар, 1 ванилия, 75 гр брашно, 30 гр пшеничено нишесте, 10 гр какао, 1/4 ч.л.канела, 1/2 ч.л.бакпулвер. Пълнеж - 750 гр почистени вишни(пресни,замразени или от компот), 75 гр захар, 100 мл вода, 1 ванилия, 1 ч.л.с връх пшеничено нишесте, 20 мл кирш(черешово бренди) или друг подходящ алкохол, 750 мл течна подсладена на вкус пълномаслена сметана, 2 ванилии, 50 мл кирш или друг алкохол. 100 гр черен шоколад.








А как се приготвя тортата, може да видите тук: Йоли




Няма коментари:

Публикуване на коментар