вторник, 9 октомври 2012 г.
Торта с киви и портокал
Необходими продукти:
За блата:
3 яйца
200 мл прясно мляко
150 мл олио
200 г. захар
250 г. брашно
1 бакпулвер
ванилия
какао
Сироп:
сока на 1 портокал
ванилена захар с портокал
100 г. захар
Крем:
1 пакетче крем на Йотис - ванилия
300 мл прясно мляко
За украса:
1 портокал
3 броя киви
200 мл разбита сладка сметана
Начин на приготвяне:
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се олиото и прясното мляко. В купа се пресява брашното и се смесва с бакпулвера и ванилията. Добавя се сухата смес при яйцата при разбиване с най-ниска степен на миксера.
Намазва се с масло тавичка за печене, изсипва се сместа , добавя се какао и се разбърква леко, да се образуват шарки. Блатът се пече на 200 градуса, като се проверява с клечка за готовност.
Готовият блат се охлажда и разрязва на две части.
Сироп:
Загрява се захарта заедно с ванилената захар и фреша в съд на котлона, до пълното разтваряне на захарта.
Кремът се разбива с прясното мляко.
Слага се единият блат в чиния за сервиране, сиропира се със сиропа, намазва се с крема и се покрива с втория блат, който също се сиропира.
Тортата се украсява с разбита сметана , резенчета киви и портокал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар