3 пакета бишкоти (български) Срещала съм по 12 броя в пакет и по 16 броя. В рецептата са използвани 36 броя бишкоти
900 г. заквасена сметана
3 банана
3 ч.ч. силно, студено кафе ( по желание може да се добави захар в кафето и някакъв ликьор или ром/коняк)
200 - 250 г. пудра захар (опитвате на вкус до желаната сладост)
3 ванилии на прах
какао за поръсване
Сметаната ,ванилията и пудрата захар се разбъркват в купа с лъжица. 1/3-та от сместа се отделя за измазване на сладкиша. В останалата част се добавя един пасиран банан. Всяка бишкота се потапя в кафе за секунда, без да се накисва, защото се разкашкват и натрошават, намазва се с крем и се подреждат слепени една за друга в кръг, в сервизна чиния с диаметър 30 см.
Отгоре сладкишът се поръсва с какао. Бананите се нарязват на кръгчета и се подреждат върху какаото. Слага се втори ред напоени в кафе бишкоти и намазани с крем, но този път легнали върху банановите резени.
Сладкишът се намазва с останалия крем, поръсва се обилно с какао и се украсява по желание.
В случая със захарни фигурки и топчета от марципан.
Много апетитно и сочно е станало!
ОтговорИзтриванеДари, много апетитен разрез и според продуктите и със страхотен вкус!
ОтговорИзтриванеНаистина май го заряза блога...:)А какви хубави и вкусни неща си показала!
Честита пролет! Много усмивки, настроение и слънчеви дни!
Добре си се завърнала, Дари!
ОтговорИзтриванеМислех, че макароните ти са впечатляващи, но като видях и тортата...
Чудесни вкусотии ни предлагаш -
изглеждат прекрасно и за вкуса не се съмнявам!
Поздравления, слънчева и усмихната пролет, Диана
Ти ми го дай това тирамису пък нека е фалшиво :) Страхотно изглежда с невероятни снимки!
ОтговорИзтриванеПрекрасна да е вечерта!
Дари, много примамливо и вкусно изглежда - чудесна рецепта!
ОтговорИзтриванеА онези френски макаронки от предходната публикация са направо мечта - поздравления за майсторството!
Снимките на тези сладости са великолепни!
Хубава вечер и чудесна нова седмица!
Бе фалшиво...на мен си ми е съвсем като истинско с тези цветни и апетитни снимки,Дари!Много ми допада всякакъв десерт с квасена сметана.
ОтговорИзтриванеЧестит и благословен празник за цялото ви семейство!
Много истинско си ми изглежда на мен тирамисуто :)прекрасно би допълнило късното ми следобедно кафе!!!
ОтговорИзтриванеХубава вечер ти желая :)
Не съм опитвала тирамису със заквасена сметана, но определено следващия път, ще е по твоята рецепта, Дарка!
ОтговорИзтриванеИ украсата много ми допада - тези бонбонки са като великденски яйця :)
Благодаря, момичета!:)
ОтговорИзтриванеЩе го пробвам изглежда ..ммм... уникално сочен десерт.
ОтговорИзтриванеФифи;-)