събота, 20 април 2013 г.

Запеканка с картофи, шунка, гъби и кашкавал





1 кг картофи
200 г гъби печурка
300 г шунка ( от бут)
300 г кашкавал
зехтин/масло
чубрица
сол
черен пипер

Картофите се сваряват с кората, обелват се и се нарязват на едри кубчета.
Гъбите се почистват, нарязават се на полумесеци и се задушават в 3-4 с.л. зехтин.
Добавя се шунката за кратко, докато стане златиста. Подправя се с черен пипер, сол и чубрица.
Намаслява се с масло тавичка с диаметър 30 см.
Разпределят се картофите, поръсват се с чубрица, сол и черен пипер.
150 г кашкавал се нарязва на кубчета и се разпределя върху картофите.
Отгоре се разпределя плънката от гъби и шунка.
За финал се настъргва останалия кашкавал.
Запеканката се пече на 200 градуса за около 15- 20 мин.


6 коментара:

  1. Кокочне, това е една чудесна идея, за която обаче ще чакам пак да се сговни времето, че като е топло, друго ми се яде;)
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудничко е!
    И колко пъти спасява от гладна смърт вечерята :))

    ОтговорИзтриване
  3. Много обичам запеканки, а тази е неустоима! И съдчето е прелестно и снимките красиви и уютни! Пожелавам ти прекрасна и цветна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесна рецепта..!!Стана страхотна

    ОтговорИзтриване
  5. Радвам се, че ви е харесала :)

    ОтговорИзтриване