5-6 скилидки чесън
сокът на 2 лимона
1 к.л. червен пипер
1/2 к.л. бял смлян пипер
1 к.л. сол
розмарин
3-4 листенца салвия
5-6 с.л олио/зехтин
розмарин
3-4 листенца салвия
5-6 с.л олио/зехтин
Бутчето се маринова 12 часа преди печене. Поставя се в тава.
Чесънът се пресова и с него се намазва
бутчето. Полива се със сока от лимоните и се добавя олио/зехтин. Подправя се с
червения пипер, белия пипер, солта. Поръсва се с розмарин, добавят се цели листенца салвия. Покрива се с лист алуминиево фолио
и се оставя в хладилника. Преди печене се добавя чаша вода и бутчето
се пече 2 часа, като първия час е покрито с фолио, а следващия час,
фолиото се отстранява и от време на време при печене бутчето се полива
със соса от тавата.
Я, все още има ярешко?;) Страхотно звучи с толкова ароматни подправки;)Догодина за празниците дано не забравя да го приготвя така.Хубав уикенд, Коконче!
ОтговорИзтриванеЧудно бутче си приготвила и трапезата е била много красива и празнична! Много уютна обстановка! Поздрави, с пожелания за прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриване