петък, 17 май 2013 г.

Ярешко бутче с розмарин и салвия


1,5 кг ярешко бутче
5-6 скилидки чесън
сокът на 2 лимона
1 к.л. червен пипер
1/2 к.л. бял смлян пипер
1 к.л. сол
розмарин
3-4 листенца салвия
5-6 с.л олио/зехтин

Бутчето се маринова 12 часа преди печене. Поставя се в тава.
Чесънът се пресова и с него се намазва бутчето. Полива се със сока от лимоните и се добавя олио/зехтин. Подправя се с червения пипер, белия пипер, солта. Поръсва се с розмарин, добавят се цели листенца салвия. Покрива се с лист алуминиево фолио и се оставя в хладилника. Преди печене се добавя чаша вода и бутчето се пече 2 часа, като първия час е покрито с фолио, а следващия час, фолиото се отстранява и от време на време при печене бутчето се полива със соса от тавата.


2 коментара:

  1. Я, все още има ярешко?;) Страхотно звучи с толкова ароматни подправки;)Догодина за празниците дано не забравя да го приготвя така.Хубав уикенд, Коконче!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудно бутче си приготвила и трапезата е била много красива и празнична! Много уютна обстановка! Поздрави, с пожелания за прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване