вторник, 11 юни 2013 г.

Панирани пилешки филенца





Продукти:
* 1 кг пилешко филе
* сол
* бял смлян пипер на вкус
* олио за пържене

За панировка:
* 4 яйца
* 1 ч.ч. брашно
* 1 ч.ч. вода ( може газирана вода или бира)
* сол

Приготвяне:
* Разбиваме с миксер жълтъците заедно с брашното, солта и водата на ниска степен на миксера.
* Белтъците разбиваме отделно на сняг и после добавяме при жълтъците като внимателно разбъркваме с дървена лъжица, за да не спадне сместа.

* Филетата се нарязват по желание ( за предпочитане на средни по големина хапки), посоляват се, подправят се с черен пипер, топват се в сместа за паниране и се пържат в сгорещено олио и
от двете страни, докато добият златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар