четвъртък, 13 юни 2013 г.

Канелони с пилешка кайма и сметана




Продукти:
* 400 г канелони
* 500 г пилешка кайма
* 300 г гъби
* 300 мл готварска сметана
* 200 г кашкавал
* босилек
* сол
* бял смлян пипер
* 4-5 с.л. зехтин




Приготвяне:
* Канелоните се сваряват в подсолена вода за кратко - 2-3 мин.
* Изваждат се, отцеждат се и се оставят леко да се охладят.
* Гъбите се нарязват на ситно и се запържват в зехтина за 2-3 мин. Добавя се каймата и се запържва при непрекъснато разбъркване около 5-6 мин. Сместа се подправя със сол, бял смлян пипер и босилек и с нея се пълнят канелоните.
* Нареждат се легнали в тава ( в случая ги срязах на две и ги наредих изправени), заливат се със сметаната, в която е добавена 1 ч.ч вода, колкото да се покрият.
* Поръсват се обилно с настърган кашкавал и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар