неделя, 14 юли 2013 г.

Огретен




Продукти:
* 1 кг картофи
* 150 г сирене ( ползвах овче сирене)
* 4 яйца
* 250 мл прясно мляко 3% масленост
* 150 г кашкавал Витоша
* сол
* черен пипер
* 50 г краве масло ( 82% масленост)




Приготвяне:
* Картофите се сваряват с кората. Обелват се, нарязват се на шайби и се подреждат в тавичка с диаметър 26 см, с незалепващо покритие.
* Добавят се резенчета масло, подправят се картофите със сол и черен пипер.
* Яйцата се разбиват с прясното мляко с вилица. Добавя се настърганото сирене и сместа се изсипва върху картофите.
* Огретенът се пече 20-30 мин в загрята на 220 градуса фурна.
* Добавя се настърган кашкавал и се запича за още 5-10 минути.





5 коментара:

  1. Обичам ги тези огретени:колкото бързи,толкова и вкусни:))!Твоят е чудесен,Коконче!

    ОтговорИзтриване
  2. ⊱✿✿°
    Olá, amiga!
    ·.¸.•♪♪

    Passei para apreciar suas receitas.
    Muito deliciosa!

    Boa semana·..¸彡
    cheia de paz e realizações.
    ♪♫° Beijinhos·..°♡♡
    °❤❤ Brasil✿✿·..

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошен е, разкошен! Толкова красив цвят! Обожавам огретени, а този изглежда великолепно! С пожелания за прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Великолепно ястие,Дари!
    Много апетитен тен има,със сигурност е страшно вкусно!
    Хубаво лято пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  5. Любимото ми огретенче, Коконче! И на децата;) Много сладки снимки!

    ОтговорИзтриване