Тази седмица Lidl България ме изненадаха с подарък, вкусни продукти от тяхната верига магазини, които може да намерите от 3-ти март в специалната италианска седмица в магазини Lidl.
Lidl, благодаря Ви за страхотната изненада и за чудесните продукти!
Качествени, вкусни, и определено заслужават внимание, затова пристъпвам към ястието, което сътворих, и което с апетит си хапнахме снощи, а някои поискаха и допълнително. :)
Идеята за тортата от днешната публикация видях в Бон Апети
Използвах подаръците за направата на ястието и се получи чудесна и много вкусна торта.
А ето и нужните продукти:
За масленото тесто:
* 250 г брашно
* 125 г краве масло
* сол на вкус
За бешамела:
* 40 г краве масло
* 60 г брашно
* 800 мл прясно мляко
* сол и черен пипер на вкус
* индийско орехче на вкус
Източник: Бон Апети
За плънката:
* 500 г талиатели с яйца Italiamo
* 200 г италиански салам Fiorentino
* 200 г Gorgonzola piccante
* 500 г гъби
* 200 г кашкавал
* 50 г краве масло
* сол и черен пипер на вкус
* риган на вкус
* За тестото в блендер се смесват студеното масло, брашното и солта. Смилат се закратко, наливат се около 3 с. л. студена вода за спойка.
* Тестото се оформя на топка, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник.
* Маслото за бешамела се загрява и в него се запържва брашното, докато стане златисто. Налива се млякото, бърка се енергично, докато се превърне в гъст сос.
* Подправя се със сол, черен пипер и по желание с индийско орехче, след това се охлажда.
* Пастата се сварява в 5 л подсолена вода. Измива се под течаща студена струя вода и се оставя да се отцеди.
* Гъбите се нарязват на полумесеци и се задушават в маслото. Подправят се със сол, черен пипер и щипка риган.
* Тестото се разточва на тънка кора и с помощта на форма за торта с махащо се дъно (диаметър 26 см) от него се изрязва кръг и стени.
* След това дъното и стените на формата се покриват с парчета хартия за печене. Стените е добре да са намазнени, за да се залепи хартията. Изрязаното тесто се поставя във формата, като се притиска. (За стените не съм ползвала хартия за печене. Намазах ги с масло и прилепих тестото).
* Върху основата се настъргва половината кашкавал, добавя се част от пастата. Следва част от бешамеловия сос, част от гъбите, част от нарязания на ситно салам и част от сиренето горгонзола. Така се редуват продуктите, докато свършат.
* Завършва се с паста, поръсва се с останалия кашкавал и се накъсва на хапки сирене горгонзола.
* Тортата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 45 мин.
* Оставя се да се охлади 30 мин и се сервира на порции.
Съвет от Бон Апети: Ако искате да не е препечена пастата отгоре, след първите 20 минути печене, поставете алуминиево фолио, но не плътно, за да не се залепи кашкавалът.
Още веднъж, с благодарности към Lidl за чудесната изненада, и на Бон Апети за прекрасната рецепта!
Ако решите да опитате тази страхотна торта с паста, продуктите може да намерите във верига магазини Lidl от 3 март 2014 г - италианска седмица. :)
Magnificent beat ! I would like to apprentice at the same time as you amend
ОтговорИзтриванеyour web site, how can i subscribe for a weblog web site?
The account helped me a appropriate deal. I have been tiny bit acquainted of this your broadcast
offered shiny transparent concept
Stop by my web page Buy cialis from canada
Даре, чудесен подарък.
ОтговорИзтриванеИ си го превърнала в кулинарно вълшебство!
Прекрасна идея!
Чудна вкусотия-благодаря за рецептата!Ще я правя и аз...
ОтговорИзтриванеI have been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting
ОтговорИзтриванеarticle like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion,
if all site owners and bloggers made good content as you did, the web
will be much more useful than ever before.
Review my web-site - panic puzzle review
Вече знам какво е и определено ми харесва. Чудесен резултат, Даре. Подейства ми много вдъхновяващо! Поздрави!
ОтговорИзтриванее страхотно изпълнение на тази тарта!
ОтговорИзтриванеБраво, Даре, много сериозна дама си тоз'път :)
Коконче, направо ме срази! Прекрасна торта! Има много хора около мен, които биха я оценили високо! Благодаря за идеята!
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря :)
ОтговорИзтриване