четвъртък, 20 март 2014 г.

Най-лесният блат за пица и най-вкусната пица - Бъркана пица


На рецептата за тази бъркана пица попаднах съвсем случайно, търсейки мнения за тестото за пици на Бела.
Четейки все положителни мнения за бърканата пица и как вече е любимата пица в много семейства, реших и аз да изпробвам рецептата снощи и останах предоволна от получения резултат.
Ако обичате пица с тънък блат, която да е мекичка, да не изсъхва, да може да се претопли и пак да е мека; ако не обичате да месите, да разточвате, да бъркате - това е вашата пица.
Дори и препечени, крайчетата на пицата си остават меки. :)

Времето, което ми беше нужно за направата на една тава пица, от тестото до сервирането ѝ е 90 мин. Но, една тава не е достатъчна :) Да знаете, че се услажда и бързичко свършва. Затова, докато сложих да се пече едната пица и усещайки аромата ѝ, веднага забърках и второто тесто.

Рецептата за пицата видях тук: Бъркана пица и тук: Бъркана пица

Понеже има различни мнения в коментарите, на кой тестото му се получило по-течно, като за кекс, на кой по-гъсто тесто, но винаги накрая с отличен резултат, а някои хора споделят, че ако е по-течно тестото пекат блата за 5 минути и после подреждат продуктите и пак се получава вкусна пица, то реших и измерих продуктите за тестото, които аз използвах и ще опиша в тази публикация.
Като забележка отбелязвам веднага, че за моя вкус е нужно да се добави повече сол в тестото. Може би поне 1/2 ч.л. сол, а не щипка сол както е по-рецепта. По погрешка съм сложила 1 с.л. захар, вместо една чаена, но понеже се получи перфектно, оставям захарта в това количество, а ще добавя повече сол. След като прочетох коментарите за пицата, добавих и супена лъжица олио към съставките.
Кетчуп, лютеница, доматено пюре, малко трудно се разнасят при намазване, затова наредих първо гъбите на моята пица и отгоре намазах лютеницата.


Продукти за тестото:
* 220 мл хладка вода
* 1 с.л. захар
* 1/2 кубче прясна мая (21г) или 7 г суха мая

* 1 яйце
* 1 с.л. олио
* 1/2 ч.л. сол
* 240 г брашно

Във водата се разтваря маята. Добавя се захарта и се оставя да шупне. Появяват се мехурчета, като при газирана напитка - маята е готова.
В купа се смесват брашното, яйцето, солта, олиото и шупналата мая и всичко се разбърква с лъжица (не миксер, а лъжица).
В намазана с олио тава и поръсена с брашно се изсипва тестото и с лъжица се разпределя. Тестото е достатъчно за 1 голяма тава пица. Оставя се да постои около 20 мин.
Отгоре се подреждат продуктите, които ще използвате за пицата и слагате в студена фурна. Включвате на 180 градуса и печете 35-40 мин.
Получава се една страхотна пица, в която ще се влюбите! :)))


Аз направих две тави пица, като втората беше без месо.
Съставките, които използвах за плънката на 1 пица са:
* 100 г гъби
* лютеница за намазване - 1 малко бурканче
* 200 г свинско филе
* 125 грама Моцарела (1 пакетче)
* около 70-80 г топено сирене
* 100 г кашкавал
* босилек

За пицата без месо използвах само моцарела, кашкавал, топено сирене, гъби, лютеница и риган. Получи се страхотна пица.
Следващия път бих добавила и кисели краставички. :)


Това е. Който не е попадал досега на рецептата (като мен), веднага да запрята ръкави. :)
Снимките са тъмни, от снощи, но все пак да добиете представа как изглежда моята пица.
Опитайте и Бърза тънка пица без мая и набухватели


55 коментара:

  1. Абе и аз съм чувала добри отзиви, ама след твоите препоръки ще взема и аз да я забъркам тази пица! Страхотно изглежда! Честита Пролет, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, определено това е пица по мой вкус...
    изглежда страхотно - апетитна, тънка и сочна.
    Благодаря за хубавата рецепта,Дари,
    честита, усмихната и щастлива пролет!

    ОтговорИзтриване
  3. I savour, cause I discovered exactly what I was taking a
    look for. You have ended my 4 day long hunt!
    God Bless you man. Have a nice day. Bye

    My website ... wedding planner las vegas

    ОтговорИзтриване
  4. I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good.
    I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you aren't
    already ;) Cheers!

    Here is my site - Geld Verdienen

    ОтговорИзтриване
  5. Good day! I know this is kinda off topic but I'd figured I'd ask.
    Would you be interested in exchanging links or maybe
    guest writing a blog article or vice-versa?

    My blog goes over a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly
    benefit from each other. If you are interested feel free to send me an e-mail.

    I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!


    Here is my blog :: nude

    ОтговорИзтриване
  6. Hmm it looks like your blog ate my first
    comment (it was extremely long) so I guess I'll
    just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your
    blog. I too am an aspiring blog blogger but I'm still new
    to everything. Do you have any helpful hints for rookie blog writers?
    I'd genuinely appreciate it.

    Feel free to check out my homepage - lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning

    ОтговорИзтриване
  7. Дари,сигурно не съм я правила сто години,добре ме подсещаш,благодаря ти!Чудна е при теб,със сигурност една тава ще изчезне яко дим :) .
    Честити отминали пролетни празници с пожелание за прекрасни предстоящи!

    ОтговорИзтриване
  8. Наистина тази пица е чудесна. Лесно се забърква и няма нужда да омазваш с тесто целия кухненски плот:)) Правя я от 4-5 години и винаги се получава. Само че нямам мерки - просто слагам брашно, докато тестото престане да лепне при докосване с влажен пръст.(това си е мой метод:))) А когато нямам много продукти в хладилника, слагам само домашна лютеница, някое варено яйце и сиренце.

    ОтговорИзтриване
  9. БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ВКУСНАТА РЕЦЕПТА!Снощи я направих и много съм доволна.Не сложих брашно при активирането на маята(не пише в рецептата) и не ми се получиха много балончета,но пицата стана много вкусна.И ако се ползвам суха мая пак ли трябва да се активира?Още веднъж ви благодаря!Прегледах блога ви и ще се опитам да направя козунак по ваша рецепта.Ще пиша за резултата.ХУБАВА ВЕЧЕР!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ви! :)

    Да, не се появяват много мехурчета при шупването на маята, но се чува как шуми леко, като газирана напитка.
    Аз също съм свикнала да добавям брашно при активиране на маята и за първи път разтварях маята без брашно и се получи.
    Днес отново правих пица и нямаше много мехурчета, едва се чуваше, но го отдадох на маята. Пицата пак стана страхотна!
    Сухата мая също трябва да се активира, поне така пише в оригиналната рецепта. :)
    Радвам се, че и на вас е допаднала пицата.

    ОтговорИзтриване
  11. Hi there I am so happy I found your weblog, I really found you by accident, while I was searching on Google for something else, Anyways I am here now and would just like to say thank you for a marvelous
    post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to
    go through it all at the minute but I have bookmarked it and also added in
    your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up
    the great work.

    Here is my web blog :: Metallbau SchäFer (Http://Www.Youtube.Com)

    ОтговорИзтриване
  12. I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good.
    I do not know who you are but certainly you're going
    to a famous blogger if you aren't already ;) Cheers!


    Also visit my webpage - Boom Beach Cheats

    ОтговорИзтриване
  13. Your style is unique in comparison to other folks I've read stuff from.

    Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I
    will just bookmark this page.

    Also visit my page: E-Liquid Refill

    ОтговорИзтриване
  14. I am genuinely thankful to the owner of this site who has shared this impressive
    post at at this place.

    My blog - سئو گوگل

    ОтговорИзтриване
  15. Здравейте, току що направих пицата, даже аз още не съм я опитала, но 14 год. тийнейджър отсече "страшна е". Благодаря за рецептата и имате супер блог. Весели пазници

    ОтговорИзтриване
  16. Много ви благодаря :)
    Рецептата не е авторска и просто споделих моя резултат, и се радвам, че и на вас се е харесала пицата.
    Хубави празници! :)

    ОтговорИзтриване
  17. Имам въпрос..Ако подготвя пицата вечерта и оставя да преседи за да я опека на сутринта ще се получи ли ?

    ОтговорИзтриване
  18. Не съм опитвала досега, но мисля че не е много удачно тестото за престой цяла нощ, понеже маята е в повече спрямо брашното и мисля че ще бухне повече и може да превтаса. Но това са само предположения.
    Все пак, самото тесто става буквално за минута, после докато престоява 20 мин в тавата се подготвят продуктите за пицата, подреждат се отгоре и се пече, та ако престои цяла нощ, не знам тестото дали би "издържало" :)

    ОтговорИзтриване
  19. Na men mi se poluchi plutna smes,ne testo,a sledvah receptata .Na kakvo se dalji?

    ОтговорИзтриване
  20. Na men mi se poluchi plutna smes,ne testo,a sledvah receptata striktnno.Na kakvo se dalji?

    ОтговорИзтриване
  21. Определено не ми хареса. Стана много сплескана и сбита все едно ядеш гума. На вкус не е нищо особено. Това беше най- гадната пица, която съм яла.

    ОтговорИзтриване
  22. Грациела, точно така - не се получава тесто, а плътна смес, която се изсипва в тава и се разпределя с лъжица. Важно е после да се е получила тънка и мекичка пица.

    Анонимен, ако сте очаквала висока пица, тази не се получава такава. Описано е в публикацията, че се получава тънка пица. Същата на вид като тази на парче.
    Определено обаче не става като гума и не е сбита. Пицата е мека и пръхкава. Явно някой от продуктите, които сте ползвали не е бил с добро качество - мая, брашно.
    Рецептата е ползвана от стотици хора, не е моя, аз също съм от тези, които се възползваха от нея, но вече няколко пъти я правя и винаги се получава вкусна пица. Досега не съм чела на някой да не се получи, да стане като гума и да е сбита.
    Напълно нормално е обаче да не ви хареса дадена рецепта. :)

    ОтговорИзтриване
  23. Това ми беше 1вия опит за домашна пица, тотално несполучлив. Наложи се да изхвърля всичко, беше адски тестиво и безвкусно, кара че го чаках сигурно два часа, по краищата се препече, а вътре остана сурова.

    ОтговорИзтриване
  24. Съжалявам, че при вас не се е получила пицата. Рецептата не е моя, изпробвана е от много потребители на форуми и кулинарни групи, включително и нееднократно от мен. Аз бях скептично настроена преди да я направя за първи път, но не съм имала неуспешен резултат досега. :)
    Възможно е качеството на маята да е било проблем в случая, за да не втаса тестото.

    ОтговорИзтриване
  25. Получи се страхотна пица. Семейството ми и всички мои приятелки са луди по така приготвената пица.
    Браво ......

    ОтговорИзтриване
  26. Радвам се, че се харесва и на вас :)

    ОтговорИзтриване
  27. Току що изпробвах рецептата ... чудесна е !

    ОтговорИзтриване
  28. Радвам се, че и на вас ви харесва пицата :)

    ОтговорИзтриване
  29. Аз добавях брашно до момента, в който не беше вече лепкава смес, получи се прекрасно и мекичко тесто! Предстои да опитам на вкус как е, но във фурната изглежда обещаващо :)

    ОтговорИзтриване
  30. Стана перфектна

    ОтговорИзтриване
  31. По бърза пица не бях правила. Чудесна!!!

    ОтговорИзтриване
  32. Проблема е в тестото , в смисъл получава се като при превтасване след като се опече тестото е на дупки "мехурчета" погледнах снимките и там е така значи проблема не е в мен. Как да се отстрани проблема?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Какъв проблем, то това е готиното, че става на мехурчета. Ще отстраните проблема, като си купите готово тесто, там няма мехурчета☺

      Изтриване
  33. Благодарим за рецептата,вече е в любими!Става и с готово тесто,което няма нищо общо с това от рецептата.Поздрави от Ксанти!

    ОтговорИзтриване
  34. Снощи я направих със суха мая, без изобщо да заливам маята с вода и захар да шупва. Стана идеална, много бързо, лесно и вкусно. Констатирала съм, че сухите маи не се нуждаят от това предварително шупване, което винаги правим с пресните маи. Довечера съм решила да я пробвам на бяла пица, че имам спанак и отворена кутия сметана в хладилника.

    ОтговорИзтриване
  35. Пицата е уникална!!! Бърза лесна и мега вкусна-само такава ще правя от сега нататък:) щастлива съм, че попаднах на рецептата, благодаря!!! Успех на всички- следвайте точната дозировка и цялата рецепта докрай-точно както е написана! Нищо в повече или в по малко за тестото:) отгоре творете-каквото си щете-успех:):):) поздрави от Русе

    ОтговорИзтриване
  36. Страхотна рецепта, аз по принцип не мога да меся, но при тази рецепта се получи! Радвам се, че попаднах на тази рецепта и мисля занапред да правя само такава пица!!!

    ОтговорИзтриване
  37. Интересувам се от големината на тавичката. От квадратните на фурната ли е?

    ОтговорИзтриване
  38. Не ми хареса на мен.Стана една такава пухкава-по-скоро като тутманик.Пицата си е хубава с точен и месен блат.

    ОтговорИзтриване
  39. Ужасно нещо се получи. За пръв и последен път се доверявам на такива тъпотии.

    ОтговорИзтриване
  40. Съжалявам, че не ви е допаднала пицата :)
    Затова пък има рецепти за всеки вкус.

    ОтговорИзтриване
  41. Аз я правя по същият начин но без яйче!
    Получава се идеална пица!

    ОтговорИзтриване
  42. Може да опитам. Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
  43. Здравейте, благодаря Ви за рецептата на тази винаги страхотно вкусно получаваща ми се ПИЦА. Още повече, че дъщеричката ни има непоносимост към глутен и се налага да използваме брашно Schär, което пък се държи малко "специфично".

    ОтговорИзтриване
  44. Значи и с него се получава добре?
    Благодаря ви 😊

    ОтговорИзтриване
  45. Страхотна пица. Много благодаря за Вашата рецепта. Бог да Ви дава здраве, сили и живот, за да радвате всички.

    ОтговорИзтриване
  46. Страхотна публикаия. Поздравления! Радвам се, че успях да прочета толкова лек текст.
    Ако се чувстваш Хлапе по душа, поздравления!

    ОтговорИзтриване
  47. Рецептата е пълна скръб, не си губете времето!

    ОтговорИзтриване
  48. Хей страхотен блог! Браво за публикацията! Поздрави и успех със сайта! Определено ще го чета почти всеки ден! Успех с развитието му!

    Продължавайте в същия дух!


    Градски портал Повече научете ╰┈➤ ① тук

    Дигитална агенция ╰┈➤ ① Viseo Уеб и SEO услуги

    Готвим с любов ╰┈➤ ① Кулинарни изкушения и рецепти

    ОтговорИзтриване
  49. За мен е много сполучлива рецепта. Редовно я приготвям у дома .

    ОтговорИзтриване
  50. Много сполучлива рецепта! Правя я поне веднъж седмично, но я слагам в загрята фурна, след 15 мин. добавям кашкавала и пека още 10-12 мин. Веднъж пробвах в студена фурна, но стана доста суха.

    ОтговорИзтриване