вторник, 9 септември 2014 г.

Круши в карамел



Един лек и приятен десерт, както за лятото, така и за есента.

* 4 белени круши нарязани на парченца
* 2/3 ч.ч фреш портокал
* 4-5 с.л. кафява захар
* 3 с.л. бял ром
* щипка канела
* пръчици канела за украса


Портокаловият сок, захарта и канелата се поставят в тенджерка на среден огън, докато заврат.
Силата на огъня се намалява и сместа се оставя да покъкри още 5 мин.
Добавят се нарязаните круши и се варят 10 мин.
Накрая се добавя ромът и крушите се варят още 1 мин.


Крушите се изваждат, подреждат се в сервизна чиния или се разпределят на порции и се украсяват с канелени пръчици.

4 коментара: