петък, 10 юли 2015 г.

Коктейл с морски раци


Може да не съм голям фен на рибата, ама нали съм по местожителство морско чадо, та трябва да покажа нещо сезонно в тоя блог :)

Следва коктейл с морски раци. Обичани вкъщи, най-често само сварени, но в случая ще предложа две интересни и по-различни рецепти.
Като се съберат повече раци и му писне на човек да чупи и чопли месото от щипките идва на помощ и въображението :)))

Коктейл с морски раци




За 4 порции:
* големите щипки на 4 морски рака
* 1 стрък девисил (лющян)

* 500 г домати
* 100 г черни маслини
* 3-4 стръка зелен лук
* 3-4 стръка магданоз
* 2 стръка пресен риган
* зехтин
* пресен лимонов сок
* хималайска сол



Раците се слагат в дълбока тенджера, добавя се чаша вода и се варят, докато почервенеят. 2-3 мин преди да се свалят от огъня се добавя стрък девисил (лющян).
Големите щипки на раците се счупват с чук, изважда се месото. Поставя се в купа, добавят се нарязани на кубчета домати, нарязани маслини, зелен лук, магаданоз, риган. Коктейлът се подправя с лимонов сок, зехтин и хималайска сол и се сервира в чаши.


Няма коментари:

Публикуване на коментар