неделя, 22 ноември 2015 г.

Каварма по габровски



И втората рецепта от гостуването ми при Роси е за Каварма по габровски


Рецептата за тази каварма видях в книгата Селска кухня.
В рецептата са описани следните продукти:
·     * 1 кг крехко свинско месо
·     * 100 г сланина
·     * 1 кг лук
·     * 1 глава чесън
·     * 2 с.л. доматено пюре
·     * 1 равна с.л. чубрица
·     * 1 с.л. ситно стрит магданоз
·     * 1 дафинов лист
·     * черен пипер
·     * сол на вкус
·     * 1 ч.ч вино
·     * 2 ч.ч. вода


Намалих почти всички продукти наполовина, като ползвах 600 г свинска плешка, а лукът ми беше само 200 грама. Понеже месото не се пържеше със сланината, а се запичаше, след като добавих лука, чесъна и пюрето, добавих и 2-3 с.л. зехтин.


А ето и как се приготвя.
Нарязаното на дребни хапки месо изпържваме заедно с нарязаната на кубчета сланина. Прибавяме лука, чесъна, доматеното пюре, подправките. Заливаме с виното и 1 ч.ч. гореща вода. След омекване на месото изсипваме ястието в пръстен гювеч и печем, докато остане на мазнина.




Няма коментари:

Публикуване на коментар