сряда, 17 октомври 2018 г.

Салата с кейл, козе сирене и ябълки



За 2 порции:

5-6 големи листа кейл
100 г  добре узряло козе сирене
2 шепи жълти  чери домати
2 червени ябълки
шепа  морковени листа
Дресинг: лимонов сок, зехтин, сол

В купа се накъсват листата кейл, като се отстраняват от стеблата. Добавя т се срязани на две чери жълти домати, нарязаните на кубчета ябълки и козе сирене. Накъсват се морковени листа.
В отделна купа се смесват 3-4 с.л. зехтин, 3-4 с.л. лимонов сок и сол на вкус. Дресингът се разбърква, подправя се салатата, и се сервира.



За ползите на морковите листа научих съвсем скоро, а също, че може и да се панират.
И понеже морковите са от нашата градина и не са обработвани по никакъв начин, реших да се опитам да си отглеждам вкъщи морковени листа, като отрязах горната част (капачетата) на морковите на около 2-3 см., подредих в съд и долях вода до средата на капачетата. Оставих на светло и вече имам свежи морковени листа.



Няма коментари:

Публикуване на коментар