За 2-3 порции:
* 600 г свински врат без кост
* 4 дюли
* 3 глави лук
* 2 моркова
* 200 г гъби
* 1 ч.л. сол
* 1 ч.л. мащерка
* 1/2 ч.л. черен пипер
* 2-3 с.л. соев сос
* 100 мл розе
* 50-60 мл зехтин
Дълбок тиган се загрява, поставя се месото, половината зехтин и около 150 мл вода. Месото се задушава под капак, а като изври водата се оставя да се запържи.
Премества се в тава за печене. Поръсва се със сол и пипер.
В същия тиган се добавя останалия зехтин и се запържват до златисто, като се добавят последователно, срязаните на четири лук, обелени и почистени от семките дюли, срязаните на две гъби и нарязани на кръгчета моркови. Подправят се със сол, мащерка, соев сос, черен пипер, добавя се виното, колкото да кипне и сместа се изсипва при месото в тавата.
Покрива се с фолио и ястието се пече 40 минути в загрята фурна, на средна скара.
По желание се открива за 5 минути да се запече.
/Ястието е по-сухо, без сос, но много вкусно/
Ох, ще ме убият, ако разберат, но си струва да го опитам, имам дюли, дето така си стоят:)
ОтговорИзтриване