петък, 18 октомври 2019 г.

Свински джолан с гъби и дюли



* 700-800 г джолан без кост
* 2-3 с.л. зехтин
* 20 г краве масло

* 2 дюли
* 200 г гъби
* 1 глава лук
* 2 скилидки чесън
* 4 с.л. понзу сос
* 150 мл бяло вино
* сол
* черен пипер
* лют червен пипер
* мащерка
* 2-3 листенца салвия


Месото се овкусява със сол и черен пипер.
Зехтинът и маслото се загряват в тиган и месото се запечатва от всички страни.
Подрежда се в тава за печене.
В същия тиган се задушават нарязани на ситно лук и чесън. Добавят се нарязаните гъби и след като омекнат се добавят нарязани резенчета дюля. Разбърква се сместа, подправя се с останалите подправки, накрая се изсипва виното. Разбърква се и сместа се изсипва при джоланите.
Ястието се покрива с капак, или фолио и се готви 1 час на средна скара във фурната, на 200 градуса.
Маха се фолиото и се запича още 30 минути, като се полива месото със соса от тавичката.



1 коментар: