Тестото може да се омеси и втаса в хлебопекарна, като продуктите за тестото се сложат в описания ред.
Нужна е тава за печене с диаметър 30 см.
За 4 порции тутманик:
120 мл газирана вода
120 мл олио
120 мл прясно мляко
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
20 г прясна мая
550 г брашно /при мен микс тип 650 + тип 500 поравно)
На намазване на корите и пълнеж:
250 г натрошено сирене
50 г краве масло
2-3 с.л. галета за поръсване
За тестото:
В купа се смесват леко затоплено прясно мляко, мая и захар и към сместа се добавят 2-3 с.л. от брашното. Разбърква се и се оставя сместа да втаса.
Последващо към втасалата мая се добавят и останалите продукти и се замесва меко маслено тесто. Разделя се на три еднакви части и тестото се покрива с домакинско фолио или кърпа и се оставя да втаса за около час.
Всяка топка от втасалото тесто се разтвочва леко върху намаслен плот с диаметъра на тавата.
Тавата се намазва с малко от разтопеното краве масло и се поръсва с галета.
Поставя се първата кора, намазва се с масло и се поръсва с половината сирене. Следва втората кора, отново масло и останалото сирене. Най-отгоре се поставя третата кора, намазва се с масло, разрязва се на 4 триъгълника бюрекът и се поръсва с галета.
Оставя се да втаса за около 40 минути и се пече 30 минути на 180 градуса на средна скара.
Изважда се, оставя се за 10 минути в тавата, преди да се сервира.
Не се разбираме с тестото , но пък мога да дойда да ми направиш ;)
ОтговорИзтриванеЗа теб ще направя :)
ОтговорИзтриване