вторник, 19 април 2011 г.

Ябълков щрудел



Продукти: 
1 пакет кори - 400 гр.
1-2 кг. ябълки - зависи, колко плънка ще се сложи - по-малко, или повече, според вкуса
1 ч.л. канела
1 ч.ч. захар
олио
масло
пудра захар 

Приготвяне: Настъргваме ябълките, прибавяме захарта и канелата и объркваме всичко. Всеки лист от корите намазваме в началото с малко масло, прибавяме от плънката и навиваме на руло. После разрязваме на 3 части, ако някой иска може и на по-малко или на повече и нареждаме в тавичка намазана с олио. Отгоре всеки щрудел се полива с 1 кафяна лъжичка сгорещено олио и после се пекат в сгорещена фурна докато лекичко покафенеят. Изваждаме тавата, напръскваме щруделите със студена вода и завиваме с кърпа за 5 мин. да се задушат. След като ги извадим от тавата и подредим в чиния за сервиране ги поръсваме с пудра захар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар