5 белтъка
300 г захар
щипка сол
2 с.л. царевично нишесте
2 пакетчета ванилена захар
500 мл сладкарска сметана
Плодове по избор : имах налични - праскови, грозде, киви, банан, касис, череши и сложих от всички :-) Най я обичам с ягоди и малини, но пък на малко места се намират вече.:)
Фурната се загрява на 100 градуса.
Белтъците + щипка сол се разбиват на средна скорост на миксера за 2 мин. Добавя се ванилената захар и царевичното нишесте, увеличава се миксера на максимална скорост и на малки порции, лъжица по лъжица се добавя захарта. Трябва да се получи гъста маса, така че като се обърне купата с дъното нагоре, сместа да не се стича.
Покрива се тава с хартия за печене. Начертава се кръг с диаметър 26 см. Изсипва се белтъчната смес и се оформя в кръга, като в средата трябва да остане вдлъбнатина , която после се запълва със сметана и плодове. Пече се на 100 градуса, около 1 час. , фурната се спира, а целувчената основа се оставя вътре на отворена вратичка на фурната, докато изстине.
След като е готова се пренася в сервизна чиния, украсява се с разбита сладкарска сметана и плодове на избор.
Беше много вкусна!:)))
Брех, че красота!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!:')
ОтговорИзтриванеСтрахотна е!
ОтговорИзтриванеБезкрайно красива и нежна торта!
ОтговорИзтриванеА ти къде се изгуби...
Прегръдки:)
Благодаря ви!
ОтговорИзтриванеКатерина, несериозна съм към блога си аз:))))
Този път голямо отсъствие наистина направих:)
Да се надяваме,че започваш една серия от прекрасни предложения с тази торта:)
ОтговорИзтриванеХубав ден:)
Дари,много нежна и пъстра Павлова си направила!
ОтговорИзтриванеКато основателно извинение за липсата ти от блога, нали :)
Eй, къде си момиче? Липсваше ми и ти и твоите предложения! :-)) Но завръщането ти е феноменално. Тази торта е толкова красива и нежна. Едно бижу е!:-)))
ОтговорИзтриванеПрекрасно си се справила!
Най-сърдечни поздрави и хубав и усмихнат ден от мен!
Благодаря ви! Много сте мили :')
ОтговорИзтриванеИстината е, че готвя всеки ден, но смятам, че ястията ми са си елементарни, нищо ново под слънцето и затова може би не ги споделям! Не че споделеното досега от мен, е нещо феноменално и невиждано - напротив:))), известни на всички ястия, но някак си, като гледам красотите, които вие творите постоянно, честно казано ми идва да си скрия манджите:) Хахахаххаха:)
Благодаря ви още веднъж за милите думи :* :* :*
Мммм - божествена е!! Истинско пиршество за сетивата :)
ОтговорИзтриванеДари,тортата ти е приказно украсена!Много ми хареса!Имаш и нова визия на блога,приветствам!
ОтговорИзтриванеМоля те да ми пишеш на имейла на моя блог,за да имам връзка с теб,вслучай,че решиш да присъстваш на следващата ни варненска среща!
Сърдечен поздрав и показвай всичко,така хем ще си сред нас по-често!
Мерси, Еликсирче!:)
ОтговорИзтриване