събота, 4 февруари 2012 г.

Вити банички ала Пепчо:)



Чудих се каква закуска да направя днес! Двоумях се между милинки и мекици и не знам как изведнъж се присетих за вити банички. Чукнах в гугъла "вити банички" и първият резултат бе именно на Пепчо Храна за мой'те канибали

Изобщо не се замислих, а направо запретнах ръкави:) Силно казано "запретнах", защото реших да омеся тестото в хлебопекарната и да си спестя доста усилия.



Сложих продуктите в следния ред:


350 мл вода
50 мл олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. оцет
5 пълни равни мерителни чаши(но не натъпкани) от по 200 мл на хлебопекарната ( с тенденция да добавя при нужда още)
30-35 г свежа мая ( измерих я на око и я натроших отгоре)
Включих на програма тесто 1 час и 30 мин, но реално е нужен 1 час. При месенето, при нужда се добавя брашно или малко вода. Спира се програмата и се пристъпва към действие, както е описано в рецептата на Пепи тук : http://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_29.html



Намазвах разточените листи (правоъгълници) с мас и поръсвах със сирене. Наредих в намазана с олио и поръсена с галета тава. Всичко по-нататък спазих в рецептата, а за финал, след като ги извадих от фурната ги залях със сгорещено олио, около 4-5 с.л. + 1 с.л. галета.



Станаха невероятно вкусни! Няма да съжалявате, ако ги приготвите! Обещавам!:)

Хубави почивни дни, приятели!:)






15 коментара:

  1. Чуднички са станали! Грабвам си веднага една :)
    Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Със сигурност няма да съжалявам , ако са пред мен в събота сутрин;) Обаче това месене ме побърква, а и всичкото чистене след това на повърхностите.
    И ако Коконче продължаваш така, наистина ще ме убедиш зА ЕДНА ХЛЕБОПЕКАРНА;)
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Баничките на Пепчо-разкошотия...в къщи ще се харесат-сигурна съм.Само като ги гледам какви пухкави са станали и си представям вкуса им.А имам и мас-така ,че ще си ги направя.
    Приятна събота ти желая!

    ОтговорИзтриване
  4. Забравих да попитам-от галетата стават хрупкави,така ли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, стават мекички:) И без олио и галета ще станат меки, но взаимствах поливката от тутманика и се получи супер:)

      Изтриване
  5. Правих ги скоро и много се харесаха у дома :)
    И твоите са толкова апетитни !
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Докарала си ги като купешките! Чудни са!

    ОтговорИзтриване
  7. Коконче, .... какви завити и красиви банички охлювчета си направила!!! Охххххх....пък и със сиренце си напълнила тези каделки! Всичмам си....с голямо удоволствие от тях!
    Сърдечни прегръдки и ....ти желая една незабравима съботна вечер!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Изглеждат невероятно апетитни! Направо са страхотни!

    ОтговорИзтриване
  9. А дали остана и за мен едничка:). Много ми харесаха тези банички. Малки, вкусни, красиви. А на първата снимка все едно гледам витрината на хубава баничарница. Приятен неделен ден от мен!:)

    ОтговорИзтриване
  10. Дали някой може да остане безразличен при тази гледка!?Аз НЕ!
    Поздрави , Кокона!

    ОтговорИзтриване
  11. Страшно апетитни , пиша и бързо отивам да спя!
    Огладнях само при вида им!
    Такива завитички,златисти и пухкави....вкусно!
    Лека нощ и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  12. Много апетитни. И аз немога да съм безразлична при тази гледка :))
    Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  13. Мммм, само гледам и се облизвам :) Просто прекрасни банички! А тъкмо се бях зарекла да намаля тестените произведения у нас :) Май пак ще отложа за по-нататък :)

    ОтговорИзтриване