понеделник, 27 февруари 2012 г.

Прасковки

Една стара рецепта от мен на любимите прасковки. Рецептата взех от Нели, от форум Svatbata.org

Правила съм ги неведнъж и са ми много любими.
След като ги открих в интернет, с още няколко мои рецепти в сайт, където не съм разрешила копирането и публикуването на снимките ми, реших да ги споделя и тук, макар снимките да са от 2010 г.



1ч.ч. мас (леко разтопена)
1и 1/2 ч.ч. захар
1ч.ч. кисело мляко
3 яйца
1 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче амонячна сода
Ванилия
Лимонови корички
Брашно - колкото поеме за меко тесто
Червена и жълта сладкарска боя
Кристална захар за овалване



 Всички продукти се смесват и се замесва тесто. Разточва се с дебелина 0,5 см. Режат се кръгчета с капачка от шише и се редят в тавичка застлана с хартия за печене. Пекат се до леко порозовяване. Изваждат се, слепват се с конфитюр. В две купички разтваряме жълта и червена боя. Топваме едната част на прасковката в едната боя и после другата част в другата. Овалваме ги веднага в кристална захар.

29 коментара:

  1. Тези прасковки са чудесни,върна ме в детството !
    Много го обичам!Твоите са станали разкошни!
    Хубава и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Ами да, хората ти публикуват прасковките, пък ти не си :)))
    Много ги обичам, Даре. Ама са ми едни от най-връткавите сладки. Да можеше да посегна.... ама като знам, че и у вас няма.... ще почакам май.

    ОтговорИзтриване
  3. Ехааа... че са прекрасни твоите прасковки Кокона.
    Много години не съм правила тези скусни и красава сладко но като гледам твоите направо ми се прииска да запрятам ръкави.:)
    Много красива си ги украсила ,а снимките показват цялата им прелест.
    Хубава и прекрасна нова седмица.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Зиче!
      Преди често ги приготвях, но ги бях позабравила:)
      Днес обаче след публикацията, спретнах половин доза от посочените продукти.:)

      Изтриване
  4. О, браво! Върнах се в детските години, тези сладки ми бяха най-най-любимите! :)

    ОтговорИзтриване
  5. С тези свежи листенца изглеждат още по-хубаво!
    Много хубава и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Отговори
    1. Благодаря, Траяна!:)
      Ето тук:
      http://e-kulinar.com/2010/10/01/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8/

      Изтриване
  7. ТОВА СА ЕДНИ МНОГО ВКУСНИ ДОМАШНИ СЛАДКИ ОТ МОЕТО ДЕТСТВО!ЗА МЕН ДОМАШНО ПРИГОТВЕНИТЕ ХРАНИ СА НАЙ-ВКУСНИ!ПОЗДРАВИ ОТ РУСЕ!

    ОтговорИзтриване
  8. Е, не издържах и спретнах половин доза.:)))
    Вече имам 50 прасковки за унищожаване:)

    ОтговорИзтриване
  9. Коконче, позагуби се нещо, но затова пък се появяващ с гръм и трякъс;)
    Много ги обичам тези прасковки, но ме мързи да отделя толкова време. Ще приседна тук да си хапвам от твоите;)
    Хубав вторник!

    ОтговорИзтриване
  10. Тук съм , Мъхче! Напоследък нямам желание за готвене и затова почти не се появявам в блоговете :)
    Хубава седмица:)

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотни са тези прасковки!
    И аз скоро се бях присетила за тях, но все отлагам направата им :)
    Надявам се утре да имам малко повече свободно време и да зарадвам всички у дома :)

    Поздрави с пожелание за хубава седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  12. Много ги обичам и винаги, когато ги видя ме изкушават:). Честита баба Марта, с пожелания за много здраве и щастие!

    ОтговорИзтриване
  13. Kao da su sad ubrane sa drveta, mirisu do Beograda, prelepe su mila, poljubac :)

    ОтговорИзтриване
  14. Страхотна публикация. Продължавай в същия дух!

    ОтговорИзтриване
  15. Чудесно пролетно предложение...прекрасен вкусен спомен от детството ми. Обожавах, когато някое дете (съученик) в училище черпеше за рож.ден с прасковки и нямах насищане. Като ти разглеждам снимките и направо усещам аромата им.

    ОтговорИзтриване
  16. Здравейте,аз не съм правила прасковки,но мисля да опитам.Много ги харесвам и смятам,че и на децата ми ще допаднат.Само не ми е ясно за лимоновите корички.За настъргана кора от лимон ли става въпрос?

    ОтговорИзтриване
  17. Тези сладки са много вкусни.Мисля ,че и на децата ми ще им харесат.Не съм правила досега прасковки,но ще опитам.Само не ми е ясно за лимоновите корички.За настъргана кора от лимон ли става въпрос?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!
      Да, точно за настъргана кора от лимон става въпрос.
      Няма нищо сложно в приготвянето им. Успех с направата и да Ви е вкусно!:)

      Изтриване