петък, 1 юни 2012 г.

Гювеч с пилешко месо



600 г пилешко обезкостено месо
700-800 г картофи
2 моркова
1 глава лук
2-3 стръка пресен лук
2-3 стръка пресен чесън
2-3 стръка целина
1 ч.л. мащерка
3 ч.л. червен пипер
1 с.л. брашно
100 мл олио
1/2 връзка магданоз
Сол и черен пипер на вкус







Лукът, чесънът и морковите се нарязват по желание и се запържват в сгорещеното олио. Добавя се месото , запържва се до леко златисто, добавя се брашното, червения пипер, разбърква се енергично и към сместа се долива 2 литра вода. Добавя се сол (аз сложих 2 ч.л и 1 к.л. черен пипер. Прехвърля се в гювеч. Добавя се целината, мащерката, картофите нарязани на едро и гювеча се слага във фурната. Готви се 2 часа на 200 градуса.
След като е готов, порциите се сервират поръсени с нарязания на ситно магданоз. :)



6 коментара:

  1. мммм...обожавам ,а твоят гювеч е неустоим!
    Хубав празничен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Много богат на вкус и аромат е този гювеч! А като си представя, че е сготвен и в гювеч, още повече се пристрастявам:). Наистина изглежда много вкусно. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Направо ми иде да си топна!Чудна манджичка!

    ОтговорИзтриване
  4. ООО,Коконче, позагуби и сега се появяваш за да ни предложиш това красиво и вкусно ястие??? Съгласна съм, може, може;)
    Може и още, чакам следващото, когато и да е;)!

    ОтговорИзтриване
  5. Много обичам това ястие.Баба ми го правеше с домашно месо и беше много вкусно.Твоето ми напомни за вкуса.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Дъщеря ми с удоволствие би ти дошла на гости на обяд с тази манджичка, за мене задели от палачинковата торта или зеленчуковия пай. Шоколадовата торта ще си я поделим с кафенце за накрая.

    ОтговорИзтриване