неделя, 9 декември 2012 г.

Солено палачинково руло




(Визуално по идея на Бон Апети, но промених повечето продукти по мой вкус)

За тестото:

2 ч.ч. брашно
4 яйца
500 мл прясно мляко
2 с. л. олио
1 к.л. сол

За пълнеж:
400 г краве сирене
200 г майонеза Краси
1/2 връзка копър
2 домата
1 средно голяма тиквичка
сол и черен пипер на вкус




Всички продукти за тестото се разбиват с телена бъркалка. Сместа се разделя на две части и всяка се разпределя в тава, върху хартия за печене. Пекат се в загрята на 180-200 градуса фурна около 10–15 минути. Готовите блатове се оставят да се охладят.
Сиренето се намачква с вилица, подправя се с бял смлян пипер и нарязан на ситно копър. Добавя се майонезата и всичко се разбърква добре.
Тиквичките се нарязват на кръгчета, осоляват се и се изпичат на грил тиган от двете страни.



Охладените палачинкови блатове се намазват със сместа от сирене и майонеза. Отгоре се добавят резени домат (само твърдата част) и колелца от грилованите тиквички.
Рулата се навиват, стягат се с прозрачно фолио и се оставят в хладилник да стегнат за 2-3 часа.
Изваждат се, нарязват се на колелца и се подреждат в сервизна чиния.


1 коментар:

  1. И пълнежа е по много мой вкус. Само как ти се занимава да прахосаш толкова палачинки за руло?;) Не че не го обичам така, но ги предпочитам сладки;)

    ОтговорИзтриване