четвъртък, 25 април 2013 г.

Ярешко бутче




1,5 кг ярешко бутче
5-6 скилидки чесън
Сокът на 2 лимона
1 к.л. червен пипер
1/2 к.л. бял смлян пипер
5-6 с.л. зехтин
1 к.л. сол

Бутчето се маринова 12 часа преди печене. Поставя се в тава.
Чесънът се пресова и с него се намазва бутчето. Полива се със сока от лимоните и зехтина и се подправя с червения пипер, белия пипер и солта. Покрива се с лист алуминиево фолио и се оставя в хладилника. Преди печене се добавя чаша вода и бутчето се пече 2 часа, като първия час е покрито с фолио, а следващия час, фолиото се отстранява и от време на време при печене бутчето се полива със соса от тавата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар