четвъртък, 2 май 2013 г.

Френски макарони с шоколадово-фъстъчен крем

Имам да показвам още едни френски макарони. Естествено по рецепта на Ирина Купенска.
Друга не мисля и да пробвам, защото с тази се справям успешно всеки път.

Нужните съставки за направа на макароните:

90г остарели белтъци
щипка сол
40г кристална захар
200г минус 2 супени лъжици пудра захар
2 супени лъжици какао
110г бадемово брашно





В блога на Ирина тук: http://sunshineskitchen.com/chocolate-and-chestnuts-macarons/ може да видите, как да си направите от тези малки сладки изкушения.
Има страхотно видео, което е от голяма помощ, особено за хора, които за първи път ще приготвят макарони.

Моите са с пълнеж от разтопени два вида шоколад - млечен с фъстъци, натурален, смесени със сладкарска сметана.
200 мл сладкарска сметана се загрява на котлона до кипване. Махаме съда от котлона. Начупваме двата вида шоколад и разбъркваме с лъжица, докато се получи хомогенна смес.
Оставяме да се охлади и след това слагаме сместа в пош, шприцоваме върху една черупка от крема и леко притискаме с втората черупка.
Макароните съхранявам в кутия с плътно затварящ се капак в хладилник.
По правило се консумират на следващия ден от направата им.
Тогава са най-вкусни.

Тези макарончета са без какао. Вместо него пудра захар.
Тази порция макарони е след ремонт на фурната та още не съм налучкала новата температура и ги изтървах за минута-две, та пак ще експериментирам, докато налучкам новата температура и времетраене. :)


2 коментара:

  1. Даре, голяма майсторка си :)
    Аз не съм се хващала още!
    И с това кремче са направо убиец :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудни са се получили.Поздравления!
    Хубав празничен ден!

    ОтговорИзтриване