вторник, 11 юни 2013 г.

Пилешки бон филенца с оризова гарнитура




Продукти:
* 800 г пилешки бон филенца
* 2 моркова
* 200 г маслини без костилка
* 1 ч.ч ориз
* 1/2 връзка магданоз
* соев сос
* олио
* сол
* бял смлян пипер
* червен пипер
* чесън на прах

Приготвяне:
* Бон филенцата се намасляват с олио, слагат се в купа и се поръсват с чесън на прах, бял смлян пипер, червен пипер, сол, соев сос и се оставят да престоят 2-3 часа в хладилник.
* Пекат се на грил тиган от двете страни.
* Оризът се запържва в 2 с.л. олио докато стане прозрачен, добавя се нарязания на ситно морков , доливат се 3 ч.ч вода и се сварява до готовност. Изсипва се в гевгир и се измива под течаща вода. Оставя се дасе отцеди добре.
* Посолява се на вкус, добавя се черен пипер, ситно нарязан магданоз и нарязаните по желание маслини, и се разбърква.
* Сервираме няколко бон филенца с 3-4 с.л. оризова гарнитура.









Няма коментари:

Публикуване на коментар