вторник, 11 юни 2013 г.

Гъбено островче





За 4 порции:
* 400 г гъби печурка - малки
* 4 яйца
* 100 мл готварска сметана
* 4 филийки хляб ( за предпочитане тостерен)
* 50 г кашкавал
* чубрица
* бял смлян пипер
* сол
* 40 г масло за пържене

Приготвяне:
* Почистените с четка гъби се  пържат цели в сгорещено масло.
* Подправят се с чубрица, бял смлян пипер, сол на вкус и се разпределят в 4 огнеупорни купички.
* Във всяка купичка се добавя по 25 мл сметана, кръгче тостерен хляб, или половин филийка.
* Отгоре се чуква по 1 яйце и се покрива с настърган кашкавал.
* Купичките се слагат в тава, долива се вода до средата на купичките и ястието се пече на водна баня 30 мин на 180 градуса.
* Изваждат се, внимателно се минава с нож от вътрешната страна по стената на купичката, за да се отлепи залепналото по стените яйце и ястието се обръща в сервизна чиния.
* Поръсва се с подправки и се сервира.

Източник: http://wkusni-momenti.blogspot.com/2010/11/blog-post.html





Няма коментари:

Публикуване на коментар