3 яйца
2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч
брашно
1 щипка сол
1 ч.ч. газирана вода
мазнина за намасляване на тигана
В купа се смесват : яйцата, прясното мляко, солта и брашното и се разбиват с миксер. След като тестото е готово се добавя газираната вода и се разбърква с лъжица.
Намасляваме тигана преди печене на всяка палачинка. Сипваме по един черпак от сместа за една палачинка, изпичаме добре от едната страна и обръщаме за да се изпече и от другата страна.
За пълнежа:
500 г. краве сирене
300 г. печено пилешко филе на скара - нарязано на ситно
100 г. нарязани на ситно маслини
1 връзка копър - нарязан на ситно
200 г. майонеза
200 г. кашкавал
масло за намазване на палачинките
В купа слагаме сиренето и го намачкваме с вилица. Добавяме пилешкото филе, маслините, копъра и объркваме сместа с майонезата. В центъра на всяка палачинка слагаме по една супена лъжица с връх от сместа и сгъваме плътно навътре и четирите страни. Обръщаме палачинките и ги нареждаме в тавичка за печене. Намазваме всяка палачинка с малко разтопено масло отгоре, настъргваме кашкавал и запичаме във фурна само отгоре.
Пробвах рецептата за пълнежа, станаха много добри!
ОтговорИзтриване