понеделник, 10 юни 2013 г.

Бисквитено руло




Продукти:

* 1 пакет бисквити ''Закуска''-бели или кафяви
* 250 г маргарин ( ползвах Белла)
* половин сух/стар хляб
* течен шоколад  - по желание около 100 г
* какао за цвят
* 100 г. пудра захар
* прясно мляко, кафе, какао или компот за напояване на бисквитите

* 500 мл сладкарска сметана за разбиване
* 1 пакетче фиксатор за сметана на доктор Йоткер
* 1 ванилия или 1 пакетче ванилена захар
* сладкарски бои
* шоколадов корнфлейкс - за украса

Приготвяне:
* Хлябът се накисва във вода, отделя се само средата и се отцежда добре.
* Поставя се в дълбока купа, прибавя се маргарина и се разбива с миксер. Не се получава гладка
смес, но това не е притеснително. Roll Eyes
* Сместа се разделя на две части. Към едната се прибавя шоколад и какао, докато стане кафява, а към другата се прибавя пудрата захар.
* Сметаната, фиксаторът, ванилията и няколко капки от желаната на цвят боя се изсипват в дълбока купа, и се разбиват с миксер.
* Всяка бисквита се потапя в мляко, намазва се с крем и се слепват прави, като кремовете се
редуват.
* Отгоре рулото се покрива с останалата сметана и се украсява по желание.
* Хубаво е рулото да престои 12 часа преди консумация. Разрязва се странично.




Няма коментари:

Публикуване на коментар