Продукти:
* 24 броя бишкоти
* 250 г маскарпоне
* 100 г пудра захар
* 300 мл сладка сметана за разбиване
* 1 яйце
* 30 г топинг шоколад
* 30 мл Пина Колада - шоколад
* 30 мл тъмен ром
За напояване на бишкотите:
* 400 мл студено шварц кафе или еспресо
* 1 ампула ром на Dr. Oetker
За украса:
* 20 броя вишни
* 20 броя ягоди поръсени с 2 пакетчета ванилена захар на Dr. Oetker
* няколко плодчета касис и няколко малини за украса
* 2 с.л. какао на Dr. Oetker
Приготвяне:
* В купа смесваме яйцето,
маскарпонето, пудрата захар, топинга шоколад, рома и пина коладата и
разбиваме с миксер на ниска степен.
* Добаваме сметаната и разбиваме на
по-висока степен до получаване на пухкав крем.
* Ампулата ром разтваряме в
кафето.
* В подходящ съд нареждаме12 бишкоти, като за кратко ги топваме в кафето с ром и ги слепваме една за друга с крем. Върху тях нареждаме плодове, изравняваме с крем и поръсваме с какао.
* В подходящ съд нареждаме12 бишкоти, като за кратко ги топваме в кафето с ром и ги слепваме една за друга с крем. Върху тях нареждаме плодове, изравняваме с крем и поръсваме с какао.
* Нареждаме отгоре втори ред 12
броя напоени бишкоти в кафе с ром и слепени с крем.
* С останалия крем
намазваме от всички страни тирамисуто. Нареждаме останалите плодове и
поръсваме с какао.
* Оставяме сладкиша да се охлади поне 5 часа. А
най-вкусен е на следващия ден.
Няма коментари:
Публикуване на коментар