вторник, 11 юни 2013 г.

Тирамису




Продукти:
* 24 броя бишкоти
* 250 г маскарпоне
* 100 г пудра захар
* 300 мл сладка сметана за разбиване

* 1 яйце
* 30 г топинг шоколад

* 30 мл Пина Колада - шоколад
* 30 мл тъмен ром

За напояване на бишкотите:
* 400 мл студено шварц кафе или еспресо
* 1 ампула ром на Dr. Oetker

За украса: 

* 20 броя вишни
* 20 броя ягоди поръсени с 2 пакетчета ванилена захар на Dr. Oetker
* няколко плодчета касис и няколко малини за украса
* 2 с.л. какао на Dr. Oetker


Приготвяне:
* В купа смесваме яйцето, маскарпонето, пудрата захар, топинга шоколад, рома и пина коладата и разбиваме с миксер на ниска степен.
* Добаваме сметаната и разбиваме на по-висока степен до получаване на пухкав крем.
* Ампулата ром разтваряме в кафето.
* В подходящ съд нареждаме12 бишкоти, като за кратко ги топваме в кафето с ром и ги слепваме една за друга с крем. Върху тях нареждаме плодове, изравняваме с крем и поръсваме с какао.
* Нареждаме отгоре втори ред 12 броя напоени бишкоти в кафе с ром и слепени с крем.
* С останалия крем намазваме от всички страни тирамисуто. Нареждаме останалите плодове и поръсваме с какао.
* Оставяме сладкиша да се охлади поне 5 часа. А най-вкусен е на следващия ден.










Няма коментари:

Публикуване на коментар