четвъртък, 13 юни 2013 г.

Пъстърва с кашкавал и зеленчуци на фурна




Продукти:
* 2 пъстърви
* 50 г кашкавал
* 14-16 броя маслини без костилка
* 2 стръка зелен лук
* сол
* бял смлян пипер на вкус
* 1 лимон

За гарнитура:
* 50 г кашкавал
* 3 домата
* 10-15 маслини без костилка
* 2 големи картофа / при ВМ-НВХ без картофи/
* 2 стръка зелен лук
* зехтин
* сол
* бял смлян пипер




Начин на приготвяне:
* Почистете и измийте пъстървите и ги разрежете от страната на корема до опашката.
* Внимателно с остър нож отстранете костите от гръбнака.
* Посолете и ги напълнете с настърган кашкавал смесен с нарязан на ситно лук и добавен на вкус смлян бял пипер.
* Добавете цели маслини без костилка и зашийте отвора с игла и конец.
* Поставете в намаслена тава покрита с хартия за печене.
* Разрежете картофите и доматите на кръгчета, а маслините на половинки.
* Наредете между рибите кръгчета картофи, върху тях кръгчета домат и добавете парченце кашкавал и маслини срязани на две.
* Добавете цели стръкове лук. Поръсете всичко с малко зехтин, сол, бял смлян пипер и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 50 мин.
* Сервирайте с резени лимон.






Няма коментари:

Публикуване на коментар